⚠️ Vi har normalt åbent og følger naturligvis alle regeringens anvisninger ⚠️

iPhone skærme - Kopi vs Original


Hos Telerepair gør vi en stor dyd ud af, at finde markedets absolut bedste reservedele, uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller pris. Det gør vi blandt andet ved at være i løbende dialog med vores leverandører, jævnligt besøge produktionsfabrikkerne samt at vi altid får testet alle vores reservedele på forhånd. Det gør vi for altid at kunne kvalitetssikre, og derved tilbyde dig som kunde de bedste reparationsmuligheder.

Telerepair gør ved alle skærmreparationer af smartphones, og i nogle tilfælde tablets, brug af to typer skærme – Original A og Original OEM. Vi får ofte henvendelser omkring hvad forskellen er, hvorfor vi har valgt at have forskellige typer af skærmreservedele og hvilken skærm vi som eksperter anbefaler til vores kunder.

HVAD ER EN ORIGINAL A SKÆRM?

- Original A skærme består kun af få originale reservedele - eksempelvis er lysmætningen i skærmen ikke original, hvilket betyder at måden lyset opleves på ved brug af telefonen, afviger fra det originale. A skærmen er mere blålig i farverne end den originale.

- Original A skærme har et højere energiforbrug, til blandt andet at oplyse skærmen. Den energi kommer fra telefonens batteri hvilket betyder, at batteriet typisk bliver opbrugt hurtigere ved reparationer hvor original A skærme er anvendt

- Ved de fleste skærme er der en påsat ramme som er limet fast på skærmen. Denne ramme er limet med noget "hot glue" på Original A skærme, som ikke holder lige så godt som "cold glue" metoden. Grunden til man benytter "hot glue" metoden, er fordi den er meget hurtigere end "cold glue" metoden. Resultatet der af er, at skærmen lettere har ved at gå op fra rammen ved eksempelvis tab.

Alt i alt kan man konstatere følgende i forhold til den originale OEM skærm:

 1. Pasform lidt dårligere (en anelse tykkere skærm)
 2. Strømforbrug er højere ved kopi skærmen
 3. Holdbarheden på glasset er dårligere (glasset er ikke lige så hærdet)
 4. Farvegengivelsen er mere kold i kopi skærmen (kan fremkomme mere blålig i farverne)
 5. Touch skærmen reagerer fint, men ikke lige så godt som den originale - kan eksempelvis mærkes hvis man skriver hurtigt på telefonen - så kan enkelte bogstaver glippe i ny og næ.

HVAD ER EN ORIGINAL OEM SKÆRM?

- Original OEM skærm er den komplette skærm som udelukkende består af originale reservedele. Det er altså både glasset, alle kablerne samt lyssætningstavlen bag skærmen, som er originalt.

- Original OEM har kabler som forbinder skærmen med telefonens printkort. Disse kabler er ”kodet” af Apple og da de er originale, opstår der fx ingen risiko for eventuelle løse forbindelser når Apple laver en ny iOS update. Der er her hellere ingen risiko for, at skærmen forbruger mere energi fra batteriet end tilfældet kan være ved en original A skærm.

Den originale skærm er som regel bedre på seks punkter:

 1. Pasform - den originale skærm er tyndere end kopien.
 2. Strømforbrug - bruger mindre strøm en kopi skærmen
 3. Holdbarhed - glasset er mere hærdet end det billige kopi glas
 4. Farvegengivelse - farverne er mere klare og varme end kopi skærmen, hvor de fremkommer mere blålige.
 5. Højere lysstyrke - kopi skærmens lysstyrke er ikke lige så høj som den originale.
 6. Touch skærm reagerer bedre - hvis man skriver hurtigt på en telefon med kopi skærm, kan der være enkelte bogstaver som den glipper i ny og næ. Touch panelet er ikke lige så godt som på den originale skærm.


HVORFOR ORIGINAL A SKÆRM?
Vi ønsker altid, at vejlede og rådgive på bedst mulig vis til alle vores kunder. Vi foretager gerne diagnoser og tager en snak med dig om dine behov, ønsker samt budgetmuligheder. Ved situationer hvor vi netop skal varetage din økonomiske situation, eller i tilfælde af at du står og snarest skal udskifte eller opgradere din telefon, anbefaler vi en reparationer med original A skærme da det er den billigste løsning ved en skærmreparation

HVORFOR ORIGINAL OEM SKÆRM?
Der er flere fordele ved den dyrere reparationsløsning. Hvis man ikke overvejer, at udskifte eller opgradere sin enhed foreløbig samt godt kan lide den ubetinget bedste kvalitet er det bestemt den original OEM reparation man skal gå efter. Ligeledes er der enkelte elektroniske enheder hvor der simpelthen ikke findes andre skærmtyper end den originale. Alle fordele ved original OEM er listet herunder:

- Man bibeholder den almindelige batterilevetid da skærmen ikke ”sluger strøm” på samme måde som ved en original A skærm

- Baggrundsbelysninger, også kaldet backlight, lyssætningen og de klare rene farver er helt magen til dem fra den originale skærm, hvilket skaber den samme brugsoplevelse du kender fra da telefonen var helt ny

- De originale OEM skærme er mere robuste, da den ramme som samler skærmen med bagcoveret, er bestående af metal hvorimod den er bestående af let bøjelig plastik på original A skærme

- Måden glasset er overfladebehandlet på, er noget der ligeledes tydeligt mærkes. Overfladen føles for fingrene ikke ru eller ”kantet” og genkalder varmefølsomheden

HVORDAN KAN MAN SELV SE FORSKELLEN?

Det er sådan, at de på fabrikkerne er blevet meget bedre til at fremstille reservedele, som egentligt hører under kategorien ”kopi” men som er meget tæt på det originale produkt. Derfor kan det til tider være svært at se forskel med det blotte øje. Hvis man dog har eksempelvis 2 x iPhone 6 med henholdsvis en original A og original OEM skærm, vil man her tydeligt kunne se samt mærke forskel. Hele måden overfladebehandlingen agerer på den originale OEM skærm er mere lækkert og smooth. Ligeledes vil man typisk på original A skærme kunne se bittesmå firkanter på skærmen, som er synlige pixels hvilket blandt andet netop gør, at farverne ikke er så klare og rene.

Har du yderligere spørgsmål omkring ovenstående er du altid velkommen til at kontakte os direkte på mail, ringe til os eller komme forbi en af vores forretninger for at få svar på alle dine spørgsmål.